גפן שילוב והכלה

מידע על ארבעת התוכניות שלנו בשילוב והכלה – גפן

רקע קצר על תוכנית "ממאולף למאלף " (כלבנות טיפולית ): מספר תוכנית 5217

כדי להיות מאלף טוב  אני צריך לרכוש: שפה ברורה וישירה , שפת גוף תואמת לאמירה המילולית , חיזוק הביטחון העצמי , יכולת לזהות את צרכי האחר , התמדה , מחויבות , אחריות ,אמפתיה , מנהיגות , שיתוף פעולה , הבנת כוחה של להקת הכלבים , נכונות להתאמן עם מגוון כלבים , להיות זכאי לאמון מצד הכלב , להתגבר על קיבעונות . לבוא עם מוטיבציה, לרצות להבין ולא רק לקבל הכול ככתוב , לפתח מודעות  עצמית לכלב ולסביבה .

מיומנויות אלו בדיוק אנחנו רוצים שכל משתתף בקבוצה הטיפולית ירכוש לעצמו , יוכל להשתמש בהן בדיאלוג עם חברת השווים וחברת בני האדם בכלל .

רקע קצר על תוכנית  "יש לו מילים אבל הוא לא יודע איך להגיד אותם " ( טיפול בעזרת בעלי חיים , אומנויות ומשחק  וכלים טיפוליים נוספים ) מספר תוכנית 5216

עולמנו מוצף ופועל עפ"י רצף סיטואציות סובייקטיביות ורגשיות אותם אנו חווים ומרגישים כל רגע ורגע במהלך שעות הערות שלנו . 

החוויות הרגשיות מפעילות אותנו מבלי יכולת שלנו לבחור , לשלוט  או להגיב באופן מודע , מותאם  ונכון לנו  הן בבית ובית הספר ולמעשה בכל סביבת חיינו.

חוויות אלו מביאות אותנו לא פעם  לידי מצבי תסכול , כעס , תחושות חוסר אונים , פחד , חרדות , תוקפנות , אלימות ,קורבנות ואיבוד השליטה על חיינו .

תכנית " יש לו מילים אבל הוא לא יודע איך להגיד אותם " באה לשנות את מצב הלא שולט בחיי למצב שולט , מודע ,בוחר  ומגיב נכון .

אנו ב " א.ח.ד " מרכז טיפולי מאמינים שככל שאנו מבינים את הרגשות ויודעים להמירן למודעות , איכות חיינו תשתפר ונוכל למצות את הפוטנציאל הלימודי ,  החברתי , הרגשי וההתפתחותי שלנו וע"י כך לשפר את איכות חיינו והסביבה כולה .

רקע קצר על תוכנית  " החיים בקבוצה " ( תהליך שכבתי – לכידות ומוטיבציה חברתית ( רגשי ופדגוגי )

מספר תוכנית 15597

בהמשך למגפת הקורונה המתמשכת , הבידודים , הסגרים וחוסר הוודאות הרגשי היום יומי של תלמידי בתי הספר , ניתן להבחין בנקל שישנה פגיעה לא קטנה בכישורים ובמיומנויות  החברתיים , במוטיבציה ואף ברצון לקחת חלק פעיל ואקטיבי בתהליך החברתי מצד אחד ובחירה להתנתק ולהתכנס למינימום החברתי  "החמים , העוטף והמחבק" שמאפשר הטיקטוק והדומים לו .

הנחת העבודה היא שהעברת שכבה שלמה תהליך אחיד במודל פגישות של חצאי כיתות אחת לשבוע למשך שנת הלימודים באמצעות כלבנות טיפולית/אומנות 

כשלכל שכבה מוגדרת מטרה מרכזית ושתי נקודות זמן , מחצית התוכנית  (פדגוגיה תוך שכבתית ) וסוף התוכנית ( פדגוגיה בית סיפרית  )  ליישום פדגוגי מעשי המסכם את התהליך בו התנסו תוכל לאפשר לחלק גדול מהתלמידים  לחזור לשגרה חברתית תואמת גיל ו" ללמוד מחדש " כישורים חברתיים ותקשורת בין אישית נכונה .



רקע קצר על תוכנית " מבט הזיקית " השתלמות מורים  : איך להבין את העולם דרך עיני התלמיד ע"י ההקבלה לאפיוני בעלי החיים " מספר תוכנית 15511

אם היה אפשר והיינו יכולים להבין את חוויית החיים של התלמיד ולא דרך נקודת  המבט שלנו אלה שלו ,  היינו יכולים לבנות לו את הדרך הנכונה ביותר  למיצוי הפוטנציאל הלימודי והחברתי .

כמעט כולנו מכירים קצת את עולם הדימויים על בעלי החיים ( אריה = מלך , זאב בודד , נמלה חרוצה וכדומה ) .

אנחנו מציעים השתלמות מורים ייחודית שבה נלמד וניתן כלים מעשיים למורים  לזהות ולהבין את העולם כפי שהתלמיד חווה אותו .

שימוש בכלים אלו יאפשרו למורים ליצור אצל התלמיד  את השינוי הרצוי באופן המתאים  וזאת  ע"י שימוש באפיוני בעלי החיים.

ההשתלמות תכלול  גם מפגש בלתי אמצעי עם בעלי חיים  והכרות עם המתודה דרך התנסות אישית 

א.ח.ד מרכז טיפולי מתמחה  במתן שירותי טיפול לאוכלוסיות בעלות קשיים רגשיים , קשיים חברתיים ,  פיזיים וקוגניטיביים ,חרדות , טראומות ופוסט טראומות , טיפול קצר מועד ועוד  בעזרת טיפולים רגשיים ופרא רפואיים בתחומי האומנויות ,טיפול בעזרת בעלי חיים , כלבנות טיפולית תרפיה בתנועה , פסיכותרפיה, תרפיה באומנות  , הדרכת הורים , הדרכת צוותים ועוד.


א.ח.ד מרכז טיפולי הינה חברה בפריסה ארצית ומפעילה באזור הדרום  את סניף אשקלון , סניף אשדוד וסניף קיבוץ  נגבה  אך נותנת מענה גם  בב"ש , ירושלים  , ת"א , בת ים , ראשל"צ , אשדוד, אשקלון ,רמלה ,דימונה , שדרות , מ.א לכיש , מ.א חוף אשקלון ,מ.א באר טוביה ועוד ועוד רשויות וגופים בכל רחבי המדינה .


המטפלים כולם , הינם מטפלים מוסמכים , מקבלים הדרכה צמודה מאיתנו , מבוטחים צד ג' ומקצועית מטעמנו ( גברים ,  בעלי אישור אי פגיעה מינית מהמשטרה ) והכלבים  ובעלי החיים מורגלים  כמובן לעבודה הטיפולית ומחוסנים לפי דרישות החוק .



  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
Share by: